Увеличават заплатата на управителя на МБАЛ – Исперих

10:04, 02 юли 15 / Политика 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На свое заседание общинските съветници в Исперих гласуваха предложение за промяна в размера на възнаграждението на управителя на болницата в града, съобщиха от общината.

Според приетото решение д-р Абдулах Заргар ще получава заплата в размер на 12 минимални работни месечни заплати за страната за съответния месец, считано от 01 януари 2015г. Определено е и допълнително месечно възнаграждение за ръководителя в размер 20% от получаваното брутно месечно възнаграждение.

Решението на местния парламент за увеличението на заплатата на д-р Заргар е с оглед на добрите резултати на дружеството и необходимостта от развитието му и кадровото обезпечаване.

Общинският съвет прие още да се разработи ПУП – ПП за изграждане на оптичен кабел за трансфер на данни през парцели в Исперих и за изграждане водопровод, захранващ поземлен имот в с. Вазово.

Гласувана бе поправка и попълване на кадастрален план и изменение на ПУП – ПР на Делчево и Къпиновци.

Одобрено бе трасе на електронно съобщителната мрежа в обхвата на полски пътища и земи по чл. 19 от ЗСПЗЗ от землищна граница с Община Завет, през землищата на с. Малък Поровец, с. Драгомъж, гр. Исперих, с. Лъвино, с. Къпиновци, с. Подайва, и в обхвата на поземлен имот в землището на гр. Исперих

Приета бе и бюджетна прогноза за местните дейности на община Исперих за периода 2016 – 2018 г. и актуализиране на максималните размери на новите задължения за разходи и поети ангажименти по бюджета и Прогноза за периода 2016 - 2018 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Съгласно представените цифри максималния размер на новите задължения за разходи, без Фонд работна заплата, които могат да се натрупат през 2015 година възлизат на 5 999 936 лева. Размерът на поетите ангажименти за разходи пък е 5 828 698 лева.

Допълнена бе Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост при община Исперих за периода 01.01.2015г. до 31.12.2015г.

Съветниците определиха и маломерни имоти и имоти с начин на трайно ползване “Овощна градина” от Общински поземлен фонд и определяне на условия за отдаване под наем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама