Добри практики за развитие на неправителствения сектор в малки населени места представиха в Русе

11:37, 02 юли 15 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция днес сдружение "Хотет" представи добри практики в работата си по изграждане на капацитет на НПО в малките населени места в общините. 

Като конкретен пример бе даден спечеления наскоро проект "Изграждане на капацитет на НПО от малки населени места за финансова и организационна устойчивост", в партньорство с читалище “Светлина –Царевец 1927” и читалище “Светлина 1928”. Проектът ще се финансира по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.  

Основната цел на проекта е да подпомогне повишаването на капацитета на неправителствения сектор и на благоприятстващата среда за работа на неправителствените организации в малките населени места в община Русе и община Свищов. Конкретен акцент е поставен върху подобряването на финансовата устойчивост на НПО и партньорите по проекта. Основните целеви групи са основно доброволци, дарители, младежи, представители на малцинствени групи, и служители в местните администрации. 

Стойността на проекта възлиза на 4935 евро, от които 600 евро собствен принос. 

Сдружение ХОТЕТ е учредено през 2010 година с мисията да допринесе за въвеждането и реализацията на целите и ценностите на ЕС за засилване на икономическия и социален просперитет, високо ниво на заетост и постигане на балансирано и устойчиво развитие на местно ниво.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама