Задържаха криминално проявени в Левски и Павликени за телефонна измама

12:11, 02 юли 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима криминално проявени са задържани за телефонна измама при операция на територията на градовете Левски и Павликени, информират от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена от служители на ГД „Национална полиция“, съвместно с колегите им от областните дирекции в Благоевград, Плевен и Велико Търново.

В хода на акцията са задържани мъже, съпричастни към извършена телефонна измама в Банско. Паричната сума била присвоена по познатата схема – необходими средства за освобождаване на колетна пратка.

За срок до 24 часа са задържани петима криминално проявени мъже, четирима от тях и осъждани - Г.П. /26 г./, многократно регистриран за престъпления, И.Ф. /48 г./ осъждан и с криминалистически регистрации, К.А. /24 г./ с криминалистически регистрации и също осъждан; П.П. /35 г./ - с регистрации и осъждан; М.Ж. /20 г./, регистриран за престъпления и осъждан. При проведените действия по разследването, на адресите на петимата са намерени и иззети множество мобилни апарати, SIM карти и картодържачи.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура - Банско.

Работата по доказването на престъпната дейност на петимата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама