Смениха борда на директорите на МБАЛ-Шумен, чакат още промени в ръководството

12:27, 02 юли 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската многопрофилна болница за активно лечение(МБАЛ) е с нов съвет на директорите. Рокадата стана на днешното редовно общо събрание на акционерите, обяви директорката на болницата д-р Юлия Димитрова.

Новият член на борда на директорите е шефът на Общинската болница в Нови пазар д-р Атанас Атанасов. Той влиза в управителния съвет на мястото на д-р Красимир Бозов.

“Имаше две предложения за промяна в състава на съвета. Представителят на държавата предложи да се освободи д-р Бозов и мястото му да се заеме от д-р Атанасов, а предложението на община Шумен бе за д-р Парашкева Вичева. Прие се предложението на държавата”, обясни д-р Димитрова.

По думите й, тепърва може да се очаква промяна и в ръководството на болницата, като новият състав на борда, вероятно ще избере нов изпълнителен директор. Д-р Димитрова не е депозирала оставката си и не вижда причини да го прави при отчетените добри резултати на ръководеното от нея лечено заведение.

“Новоизбраният член на съвета на директорите д-р Атанасов не може в момента да бъде вписан в борда, защото е управител на друга болница. Това ще стане след като освободи заеманата длъжност”, допълни д-р Димитрова.

Редовното отчетно събрание на акционерите на МБАЛ – Шумен започна малко след 10 часа днес с организационен гаф. Закъснелият с около 5 минути кмет на Нови пазар и акционер в дружеството Румен Панайотов остана пред заключената врата на кабинета на директорката на болницата.

Той бе принуден да блъска по вратата и да звъни на телефоните на ръководството на болницата, за да го пуснат да влезе в стаята.

Събранието продължи около час, а освен смяната в борда, акционерите на шуменската болница приеха днес доклада на съвета на директорите и одобриха годишния финансов отчет за 2014 г. Болницата е приключила годината с 8 хил. лв. печалба и няма просрочени задължения, съобщи директорката д-р Димитрова. Взето е решение за разпределение на печалбата на дружеството за миналата година .

Държавата има вече 64.18% от капитала на дружеството, на базата на предоставените от нея през 2014 г. 216 хил. лв. за ремонт на първо вътрешно отделение и на отоплителната инсталация. С тези средства се увеличава капитала на дружеството и броят на акциите на държавата.

Разпределението на капитала на дружеството сред останалите акционери - общините е както следва: община Шумен е с най-голям дял – 18.20%. Нови пазар са с 3.41%, Велики Преслав с 3.41%, Каолиново - 2.25%, Върбица -1.94%, Каспичан - 1.82%, Венец - 1.44%, Хитрино - 1.35%, Смядово -1.40% и Никола Козлево - 1.29%.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама