Попълнени са повечето места в детските градини на Пловдив

13:02, 02 юли 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Попълнени са свободните места в по-голямата част от детските градини на Пловдив. Все пак има и детски заведения, предлагащи възможност на родителите да запишат своите малчугани, съобщиха от Община Пловдив. Така например незаети места за първа и втора възрастова група има в ЦДГ "Рая" и ЦДГ "Мир" в район "Западен". Тези детски градини са в близост до районите "Южен", "Централен" и "Северен" и при нужда могат да приемат деца и от там. В район "Тракия" има места в ЦДГ "Еделвайс" и "Белослава", както и във филиала на ЦДГ "Червена шапчица". В квартал "Коматево" места има в ОДЗ "Ралица“, в район "Източен" в ЦДГ "Родина", ЦДГ "Маргаритка" и ЦДГ "Лилия", а в район "Централен" - в ОДЗ "Зора" и ЦДГ "Чучулига".

Единични свободни места има и в други детски заведения в Пловдив. Родителите могат да се запознаят подробно с тях от сайта на системата за прием на електронен адрес dz-priem.plovdiv.bg след 13 юли, когато е срокът за обявяване на местата за следващото класиране, което пък ще бъде проведено на 21 юли, коментираха от Община Пловдив.

След класирането на 21 юли са предвидени още 3 класирания до началото на учебната 2015/2016 година и още 5 до края на календарната 2015 година.

От Общината съобщиха още, че общо 965 деца са участвали в днешното първо след кампанията за записване на 3-годишните деца текущо класиране за прием - 678 от тях са кандидатствали за яслените групи, 160 - за първа възрастова група, 73 деца за втора група, 46 - за подготвителните групи за 5-годишни деца и само 8 деца за подготвителните групи за 6-годишните.

Недостиг е отчетен само при яслените групи, където все още не са освободени местата от 3-годишните, които през септември ще постъпят в детските градини. Родителите, които спешно се нуждаят от грижите на яслените групи, трябва да знаят, че са останали незаети места в ясла "Послушко" и ОДЗ "Щастливо детство".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама