Нелегален емигрант без валидни документи е осъден в Русе

13:03, 02 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден случай на нелегален емигрант, непритежаващ валидни лични документи, е разгледал Русенският районен съд. Както повечето мъже, идващи от района на действие на Ислямска държава, и този имал само фотокопие на лична карта, в случая иракска.

Той твърдял, че е гражданин на Ирак, но какво е станало с истинските му документи и защо се разхожда с копия на такива, не става ясно от публикуваното на страницата на съда споразумение.

Мъжът е заловен на 11 май (на този ден Българската православна църква чества светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий).

Както в повечето случаи и този закононарушител предпочел да премине от България в Румъния през ГКПП „Дунав мост“, но бил спрян на трасе „Изход“. За целите на производството срещу него му били назначени преводач от арабски и кюрдски, както и служебен адвокат, за които ще плати българският данъкоплатец.

Нарушителят на границата се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от съда. В него било договорено наказанието му – 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и 200 лева глоба. Приспада му се времето на задържане, задължен е и да плати разноските по делото

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама