Радан Кънев: Промените в Конституцията ще бъдат приети на първо четене

13:14, 02 юли 15 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Винаги имам предвид песимистичният сценарии за съдбата на конституционните промени, но този път не тръгвам от него. На първо четене ще съберем нужните гласове за промяна в Конституцията, но ни оставете да си свършим политическата работа. 

Това заяви пред журналисти Радан Кънев, съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок, във връзка осъществяването на съдебната реформа чрез изменения в Конституцията, предаде репортер на София Topnovini.bg.

В тази връзка до момента е създадена временна парламентарна комисия, в която участват всички парламентарни групи, освен тази на "Атака". Кънев призова този въпрос да бъде оставен отворен, защото касае много сериозни преговори. 

"Съдебната реформа всъщност е най-важният политически въпрос, пред който е изправена държавата", коментира реформаторът и допълни, че заедно с ГЕРБ стоят зад конституционните промени.

"Мнозинството е стабилно - няма причини да не бъде", каза още Кънев.

Според него добрата икономическа конюнктура, която се усеща навсякъде в страната, е определящ фактор за стабилност на управлението.

"От гледна точка на хората това е мерилото за успех", допълни той. 

Лидерът на ДСБ отрече да се е срещал с представители на БСП при посещението си в Гърция.

"Възможно е само, ако е било под прикритие - те имат такава традиция", шеговито отговори политикът.

Относно коалиционното споразумение между партиите в Реформаторския блок за общо явяване на местните избори през есента, Кънев заяви, че за всеки политик местните избори са изключително важни. Всеки, който е бил в политиката, знаел колко е важно присъствието в местната власт. На второ място реформаторът изтъкна довода, че гражданите се интересуват от по-важните теми като здравната и пенсионната реформа.  

"Не смятам за уместно да се коментират предстоящите местни избори. Няма да коментирам коалиционни взаимоотношения. Това е път към ада, който съм минавал вече два пъти като политик. Няма да го мина за трети път", обясни Радан Кънев. 

Според него общата тревога на Реформаторския блок е свързана с това, че местните им структури "бавно вървят в преговорите на терен и не изглеждат достатъчно подготвени". Докато картината при конкурентите им в дясно не е така.

"ГЕРБ стоят много добре", уточни Кънев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама