Близо 4 млн. лева изплатиха на земеделци от Шуменско по схема за преразпределително плащане

13:17, 02 юли 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 928 земеделски производители в област Шумен получиха субсидии по схемата за преразпределително плащане (СПП), съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие”. Сумата, която отива при одобрените кандидатите е 3 979 032.20 лв.

Средствата са  доплащане след отразяване на възраженията по временния слой „Площи, подходящи за подпомагане“ и след разрешаване на спорните случаи на площи, заявени от повече от един кандидат. Окончателната ставка по схемата е 132.9 лв/ха.

СПП представлява плащане за първите 30 хектара на всяко стопанство, допустимо за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Плащането се определя на хектар и не е обвързано с производство. Допустими за подпомагане площи по Схемата за преразпределително плащане са допустимите за подпомагане площи по СЕПП за всички земеделски стопани, като в това число влизат физически или юридически лица, или група физически или юридически лица, независимо какъв статус се дава на тази група и нейните членове от националното законодателство, чието стопанство се намира на територията на страната.

СПП е обвързана със Схема за единно плащане на площ и в тази връзка не е допустимо заявяването единствено на СПП. Не се отпускат плащания по схемата на кандидати, които след 18 октомври 2011 г. са разделили стопанството си с цел облагодетелстване от схемата за преразпределително плащане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама