Пловдивски колоездачи с шампионски титли от държавното на шосе

13:21, 02 юли 15 / Спорт 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама от най-талантливите млади колоездачи на пловдивския "Цар Симеон 1898" спечелиха престижни шампионски титли при младежите на държавния личен и отборен шампионат на България на шосе, съобщиха от клуба.

Младежкият национал  Велизар Фурлански грабна златния медал в индивидуалното бягане по часовник, а Нако Георгиев  - в общия старт. 

В крайното отборно класиране тимът на "Цар Симеон 1898" за малко изпусна шампионската титла и остана втори със сребърните медали, на малка разлика след отбора на КК "Несебър", но пред столичния "Левски".

В атрактивната надпревара на "часовника" Фурлански бе направо неотразим. Той приложи отлична тактика на каране, движеше се с лекота и майсторство по 38-километровото трасе и изненадващо за мнозина, но напълно заслужено се оказа най-бърз от всички.

Пловдивчанинът изпревари с разлика основните си конкуренти – представителите на КК "Несебър" Момчил Робов и Марио Сучев, и така закономерно грабна златния медал при мъжете до 23-годишна възраст.

В същата дисциплина при мъжете – Елит, шампион стана най-добрият български колоездач в момента Николай Михайлов, състезател на полския тим "CCC Sprandi Polkowice", следван от завърналия се отново в колоезденето бургазлия Радослав Константинов от "Черноморец".

Общият старт бе подреден по атрактивно и трудно трасе с дължина от 152 километра, което се оказа най-лесно за друг "царист" - Нако Георгиев, който в момента е преотстъпен в Германия и бяга за елитния немския тим "Щолдинг".

19-годишният пловдивчанин направи силно каране, като единственият му основен конкурент за титлата при младежите, се оказа бившият му съотборник в "Цар Симеон 1898" Велизар Фурлански, спечелил титлата на "часовника".

Двамата пловдивчани наложиха хегемония в общия старт, диктуваха състезанието при младежите и постигнаха отлично време от 4.08:08, като едва в последните метри се определи кой ще спечели златния медал. Така Нако грабна златото, а за Фурлански остана среброто. Трети остана Йордан Андреев от "Левски".

В същата дисциплина при мъжете шампион отново стана Николай Михайлов. Веднага след него се класираха двама бивши колоездачи на "Цар Симеон 1898" - Стефан Христов, който от няколко години бяга за турския "Брисаспор", и Радослав Константинов от "Черноморец".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама