След среща при Борисов патриотите доволни, че повечето им условия са изпълнени

13:29, 02 юли 15 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма част от условията ни са изпълнени, но нсе още нямаме решение на групата дали ще оттгеглим подкрепата към правителството, утре ще го обявим. Това заяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред журналисти в парламента след среща с премиера Бойко Борисов и министри, предаде репортер на София Topnovini.bg. Решението щяло да бъде колективно.

Патриотът уточни, че г е удовлетворен от начина, по който е подходено по поставените от тях въпроси. „Работим по всички точки”, поясни Симеонов и добави, че подхода е конструктивен.

Патриотичния фронт заплаши преди повече от месец, че ще оттегли подкрепата си към правителството на Бойко Борисов, ако не бъдат разрешени седем ключови проблема до 1 юли. Вчера обаче патриотите отложиха за петък решението си. 

Това са битовата престъпност, приемането на предложените от тях промените в Избирателния кодекс, изграждането на ограда по границата с Турция, недопускане увеличение на цената на тока, ограничаване на незаконната сеч, решаване на проблемите на българите зад граница. 

На въпрос с кого са провели среща, Симеонов обясни, че това са вътрешния министър Румяна Бъчварова, Милка Гечева - началник на ДНСК, финансовия министър Владислав Горанов., както и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов от гледна точка на законодателните им предложения, за които според Симеонов ще е необходима подкрепата на ГЕРБ. 

Като теми, по които не са доволни, Симеонов посочи борбата с битовата престъпност и отлагане само с месец увеличението на цените на тока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама