Над 100 души блокираха пътя Пловдив - Смолян

13:51, 02 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 100 жители от селата Лясково, Яврово и Добралък блокираха републиканския път Пловдив - Смолян при разклона за Асенова крепост. Протестиращите обаче спряха движението само за около десетина минути, тъй като нямаха разрешение за затваряне на шосето от Агенция "Пътна инфраструктура", съобщава Радио Пловдив.

Протестният митинг продължи близо час. Недоволството на хората е заради затворения от месеци път към селата заради неукрепено свлачище.

Опасение от затваряне на републиканския път Асеновград - Смолян изрази зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев. По думите му долният край на свлачището вече достига до път ІІ-86, предаде "Фокус".

Йончев е категоричен, че е задължително да започнат укрепителните дейности както от страна на общината, така и от страна на Агенция "Пътна инфраструктура". Трябва да започне изготвяне на проект и укрепване в долната част на свлачището, заяви още той. По думите му за укрепителните дейности са необходими поне 1,5 млн. лева.

Зам.-кметът посочи, че гражданите сами ще решат дали протестните действия ще продължат, ако не бъдат предприети необходимите мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама