120 години от кончината на Стефан Стамболов ще отбележи В. Търново

14:29, 02 юли 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ритуал по отбелязването на 120 години от смъртта на политика и общественик Стефан Стамболов и 20 години от откриването на паметника му във Велико Търново ще се състои на 6-ти юли в 10.00 часа. Ще бъде изпълнено стихотворението на Стефан Стамболов „Бащин съвет”.

Встъпителни думи ще произнесе Румен Петров – председател на Общинския комитет „Васил Левски". Слово, посветено на живота и делото на Стефан Стамболов ще прозвучи от  проф. Димитър Иванов - председател на Управителния съвет на Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов”.

Слово за видния търновец и държавник Стефан Стамболов ще бъде произнесено и от инж. Даниел Панов – кмет на община Велико Търново. След това ще бъде отслужена заупокойна молитва от Негово Високо Преосвещенство Великотърновски Митрополит Григорий.

Веднага след това започва ритуалът по поднасяне венци и цветя на паметника на Стефан Стамболов. В11.30 ч. в Регионалния исторически музей ще се проведе кръгла маса, посветена на живота, делото и приноса на Стефан Стамболов.

Организатори са Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски” и Общински комитет „Васил Левски”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама