До 2000 лева глоба за нарушения по време на жътвата в Пловдивско

14:53, 02 юли 15 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 100 до 2000 лева са глобите при установяване нарушения на изискванията за пожарна безопасност по време на жътвената кампания в Пловдивско, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Нейни служители вече извършват засилени проверки в областта. От дирекцията поясниха, че се следи за изправността на земеделска техника - зърнокомбайни, трактори, автомобили, сламопреси, както и за спазване на противопожарните изисквания при жътвата и при съхранение на зърното и грубите фуражи.

Създадена е организация с кметовете на общини и населени места в Пловдивско за осъществяване на взаимодействие,  поясниха от Регионалната дирекция.

Стопаните следва да проявяват по-голяма бдителност при посещаване на узрели посеви, съветват пожарникарите.

Не се допуска палене на открит огън, тютюнопушене и паркиране на моторни превозни средства в площите с житни посеви и в непосредствена близост до тях от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата.

Забранено е изгарянето на стърнища, слама и суха трева по слогове, крайпътни ивици и други площи.

31 са пожарите, възникнали през изминалата година по време на жътвената кампания в Пловдивско, сочи проверка в управлението. Огнищата са изпепелили общо 519,85 декара пшеница, 51 бали фураж, 436 декара окосен фураж, 1 товарен автомобил и 1 ремарке. Небрежност при боравене с открит огън пък е основната причина за огнените инциденти, поясниха от пожарната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама