71 участници представят Пловдивско на събора в Копривщица

14:57, 02 юли 15 / Култура 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
71 участници ще представят Пловдивско на националния събор на българското народно творчество в Копривщица, съобщиха от областната администрация.

Те бяха избрани на регионалния преглед за определяне на участниците от област Пловдив, който се състоя в село Брестовица.

Съборът на българското народно творчество в Копривщица ще се проведе на 7, 8 и 9 август и ще е под личния патронаж на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

На събора, който се провежда на всеки 5 години от 1965 година насам, отново ще си дадат среща хиляди почитатели на българското народно творчество.

На седемте традиционни сцени на поляните в местността "Войводенец" и на две допълнителни сцени в самия град ще се изявят певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални, певчески, танцови групи и групи за народни обичаи, изпълняващи български фолклор.

Участниците ще са от различните краища на страната, а също и българи, живеещи в чужбина. Допустимо е участието и на чужди граждани, изпълнители на традиционен български фолклор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама