ДФГ „Асеновски славеи“ стана лауреат на Петропавловския събор

15:02, 02 юли 15 / Култура 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детската фолклорна група „Асеновски славеи“ е станала лауреат на проведения на 27 и 28 юни в околностите на манастира „Св.св. Петър и Павел” над гр.Лясковец 13-и Национален Петропавловски събор на народното творчество. В продължение на два дни на две открити сцени над 4000 изпълнители в областта на фолклора са се надпявали и надигравали, съобщават от пресцентъра на Община Левски.

ЖФГ „Осъмски ритми”, ДФГ „Асеновски славеи”, Моника Деянова- 7 год. и Симона Ивайлова- 8 год. при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци са се представили с народни песни.

Творческа комисия в състав акад. Крум Георгиев, председател и доц. Митко Димитров- член, са оценявали  изпълненията.

За участието и високото отличие разказва секретарят на читалището Петранка Стефанова:„За първа година комисията присъди званията „Лауреат” на най- високо оценените състави. За първи път ДФГ „Асеновски славеи” участва в събора и изненадата беше огромна, когато прочетохме в протокола за класирането, че групата е удостоена със званието „Лауреат”, почетен диплом и парична награда от 100 лв. Благодаря на комисията за високата оценка, благодаря на децата за упорития труд и неуморния дух, с който продължават да печелят нови  престижни награди и да прославят селото и община Левски!”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама