Две русенски училища ще получат почивна база в комплекс "Св. Св. Константин и Елена"

15:30, 02 юли 15 25 2337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В общинската администрация е постъпила докладна записка от Теодор Коцев – директор на СОУ „Христо Ботев“ – гр. Русе и Митко Кунчев – директор на МГ „Баба Тонка“ – гр. Русе, с искане за безвъзмездно прехвърляне в собственост на движимо общинско имущество, находящо се в почивна станция „Просвещение“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

Съгласно нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот от 1935 г., д-р Драгомир Стефанов - пълномощник на Министерството на народната просвета е купил имот от 4000 кв.м, за сметка на русенските слети гимназии „Княз Борис“ и „Баба Тонка“. По късно същата година е построена масивна сграда със средства на фондовете „Младежки Червен кръст“, „Летни колонии“ и други.

Учениците на двете училища ползват базата до 1952 год., когато е включена в мрежата на ученическите лагери.

С Решение №1483/22.08.1995 год. на Върховния съд на Република България е възстановена собствеността на описания по-горе имот в полза на СОУ „Христо Ботев“ – гр. Русе и МГ „Баба Тонка“ – гр. Русе.

С Договор от 27.04.2005 год., между Община Русе от една страна и СОУ „Христо Ботев“ – гр. Русе и МГ „Баба Тонка“ – гр. Русе от друга, се е договорило служители на общинска администрация да ползват базата на преференциални цени през летния сезон. Съгласно чл.3 от същия договор, Община Русе е предоставила за ползване движими вещи – общинска собственост, представляващи легла, телевизори, маси, столове, кухненско обзавеждане, които и към настоящия момент се намират в почивната станция и са предмет на настоящото искане.

Предстои предложението да бъде разгледано в постоянните общински комисии, и гласувано по време на редовното заседание на Общински съвет на 16 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама