Спряха ромския набег в Чирпан

15:44, 02 юли 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ромският набег на терена на някогашната фабрика „Текстилни влакна” бе спрян днес в ранния следобед от полицейски сили.

Униформени от Стара Загора, водени лично от комисар Иван Чолаков, директор на областната дирекция на МВР са пристигнали на обекта.

„Заварихме там двадесетина роми, който с чукове разбиваха останалите бетонни парчета, за да вадят арматура от вече съборените сгради”, обясниха местни полицаи. Повечето се разбягали, задържана на място е една жена. Съставени са предупредителни протоколи на още десетина от ромите.

Полицаите обаче обясняват, че не могат да отделят екипи и да пазят всеки ден частното предприятие, което е разградено и достъпно отвсякъде.

"Като термити ровят в сградите и вадят каквото намерят, това вече не се търпи", оплакват се хората от съседните складове.

73-годишният охранител на обекта Митко Гочев пък признава, че и да иска не може да спре ромските набези. "Разбиха дори моята стая и изкрадоха катинарите. Тая напаст не се спира. Иначе ще те убият", заяви пенсионерът. Това бил последният му ден на работа, категорично се отказвал да рискува живота си за минималните пари, които получавал за охрана.

Докога обаче ромите ще останат далеч от фабриката, никой не може да каже.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама