Русенският шахматен клуб "Пристис" ще получи безвъзмездно клубно помещение

15:53, 02 юли 15 / Спорт 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило искане от страна на Ростислав Раев – Председател на Управителния съвет на „Шахматен клуб Пристис“, за учредяване безвъзмездно право на ползване върху общински имот в гр. Русе, ул. „Плиска” №5, бл. „Първа пролет“ вх. 1. Това става ясно докладна записка, внесена за разглеждане в местния парламент. 

„Шахматен клуб Пристис“ Русе е сдружение с нестопанска цел, вписано в Националния регистър на лицензираните спортни организации под №1-077-047/10.03.2003г., като член на Българската федерация по шахмат, осъществяващо дейност в обществена полза. В него намират поле за изява състезатели в различни възрастови групи от 6 до 18 г.,  жени и мъже – представящи и защитаващи честта на Русе на държавни, европейски и световни форуми.  

В заседанието си на 22.06.2015 г. Комисията по общинска собственост разгледа искането и изрази следното становище: Комисията дава съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване на недвижим имот-частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект в сграда с идентификатор 674327.1.148.19.58 по кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Русе, за срок от 5 години на  „Шахматен клуб Пристис“, Русе.

Предстои предложението да бъде разгледано и гласувано на заседанието на Общински съвет по време на редовната сесия на 16 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама