Общежитие и детски център в Русе, детска градина и училище в Мартен ще бъдат ремонтирани

16:01, 02 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докладна записка от дирекция „Европейско развитие“ за изготвяне на инвестиционни проекти на няколко обекта, одобрени на ФАЗА1 от Националния Доверителен Екофонд /НДЕФ/ е постъпила в Община Русе. Това става ясно от предложение за корекции в бюджета на зам.-кмета по икономика и инвестиции Даниела Шилкова, което предстои да се разгледа от постоянните комисии и местния парламент на заседанието му на 16 юли.

За „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на обект Общежитие за средношколци в гр. Русе” са необходими 26 099лв., за „Прилагане на енергийна ефективност на обект Общински детски център за култура и изкуство, град Русе” - 12 900лв., за „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на обект ОДЗ „Райна Княгиня”, гр. Мартен” - 16 500лв. и за „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на обект ОУ „Отец Паисий”, град Мартен” - 23 700лв.

Средствата се осигуряват от обекти в инвестиционната програма на Община Русе, които ще се изпълнят след одобрение от НДЕФ през следващи години и отпада необходимостта от инвестиционно проектиране за настоящата. Това е инвестиционно проектиране и енергийна ефективност на ЦДГ „Пролет”, филиал с. Червена вода за 21 000лв., на ЦДГ „Детелина” гр. Русе за 30 000лв. и на ОУ „Г.С.Раковски” с. Ново село за 22 000лв. Разликата от 6 199лв. ще се осигури от текущия бюджет, функция „Жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство”, се уточнява в докладната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама