КЗК глобява „Мобилтел“ с над 361 хил.лв.

16:07, 02 юли 15 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба от над 361 хил.лв. На „Мобилтел“ ЕАД заради това, че предлага промоция пакетни услуги заедно с безплатни устройства. Това става ясно от решенията на комиисията, публикувани на Интернет страницата й.

Искането е подадено от „Национално сдружение на малки и средни кабелни оператори „ТВ Клуб 2000“ (НСМСКО), гр. София Те оспорват рекламна кампания на мобилния оператор, в която се предлага тарифни планове заедно с устройство по избор на клиента. „С пакет „Повече за теб“ получаваш всичко – тарифен план с до 1000 минути към всички мрежи в страната и чужбина, Светкавичен интернет за дома до 100 Mbps и Цифрова телевизия от Мтел с до 160 канала, заедно с устройство по твой избор”, е цитираното рекламно послание.

Според членовете на комисията  това по същество е забранена от закона добавка и съществува реална възможност от пренасочване на абонати на конкуренти на „Мобилтел“ ЕАД към услугите на дружеството. 

В решението се посочва, че поведението на „Мобилтел“ ЕАД е от естеството да повлияе и да деформира потребителското търсене, като по този начин неблагоприятните последици от извършеното нарушение могат да доведат до негативен ефект върху конкуренцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама