Испански специалисти тренират децата на "Локомотив" (Пловдив)

16:27, 02 юли 15 / Спорт 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама испански специалисти от школата на Еспаньол ще тренират в продължение на една седмица детския тим на "Локомотив" (Пловдив) от набор 2002. Това обявиха на специална пресконференция на "Лаута" изпълнителният директор на "черно-белите" Константин Думанов и президентът на фирма "Рефан България" Ангел Попов, с чиято помощ се осъществява сътрудничеството, съобщиха от пловдивския клуб.

Давид Фернандес и Серхио Базилио провеждат с малките "смърфове" по две тренировки на ден.

29-годишният Фернандес работи от 13 години в школата на Еспаньол, а през 2012 година е избран за най-добър треньор на традиционен силен детски турнир, с участието на всички големи школи в Испания. Тогава той получава наградата си лично от Винсенте дел Боске.

"Г-н Попов се е ангажирал това сътрудничество да продължи и за напред. Той е човек, който в много трудни моменти винаги е подавал първи ръка на Локомотив Пловдив", заяви на брифинга Константин Думанов.

"Както в Испания, така и България има какво да се надгражда. Важно е да има желание в тази посока. Ние правим всичко по силите си, за да се развива футболът при децата от най-ранна възраст. От разговорите с Давид и Серхио стана ясно, че на "Лаута" те виждат деца и треньори, които са много амбицирани. Няма какво да се лъжем, че ние изоставаме много от испанците. Но по-важното е, че нашите треньори са готови да попиват опит от хора като тези двама специалисти", заяви Ангел Попов.

Ръководството на "Локомотив" (Пловдив) пък е взело решение, считано от 1 юли, всички тренировки на децата от школата да бъдат закрити за родители и познати. Изключение е направено единствено за най-малките футболисти (тези на 6- и 7-годишна възраст).

Това се прави с цел да не се разсейват децата по време на заниманията. Треньорите на всяка една гарнитура ще обявяват изрично кога ще има открити занимания, на които може да присъства публика. Това ще са най-вече контролни срещи и двустранни игри.

В същото време ръководството на отбора припомня, че записването на деца в детско-юношеската школа на клуба за абсолютно всички възрасти става в административната сграда на стадион "Локомотив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама