Излезе второто класиране за гимназиите

16:31, 02 юли 15 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто класиране за гимназиите след 7 клас излезе ден по-рано от обявения срок, става ясно от съобщение на Интернет страницата на образователното министерство. Индивидуалното класиране може да се провери на адрес http://7klas.mon.bg.

2335 седмокласници са подали заявление за участие в него, 90 деца не са класирани.

Свободните места след второто класиране са 625.

Всички ученици, приети на първо класиране в Националната природоматематически гимназия (НПМГ), профил "Природоматематически - биология" с английски език, са се записали. Второ класиране няма и в двете паралелки на Софийската математическа гимназия (СМГ), профил "Природоматематически" с немски език, уточняват от там.

От МОН напомнят, че за трето класиране може да се кандидатства само за обявените най-късно до 9 юли от РИО свободни места, чийто брой е твърде ограничен, а мястото, на което детето е прието на второ класиране, не се пази. За участие в третото класиране отново трябва да се подадат заявления от 10 до 14 юли в училищата гнезда, а резултатите от него се обявяват до 16 юли.

Останалите незаети места, за които има четвърто класиране, се обявяват в съответните училища и РИО до 21 юли. Може да се кандидатства само в едно училище, а заявлението се подава до директора му. Резултатите от него се обявяват до 28 юли, а записването се извършва в срок и по график, определен от директора на съответното училище.

За записване след второ класиране необходимите документи са:

- Удостоверение за завършен VII клас (оригинал); - Служебна бележка от Регионалния инспекторат по образованието (РИО) с резултатите от приемните изпити (оригинал); - Медицинско свидетелство (само за училищата с профил "Изкуства", "Спорт" и професионалните гимназии) с валидност 1 месец; - Характеристика от класния ръководител на ученика в VII клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама