Старозагорски ученици показват своя свят без насилие

16:55, 02 юли 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два конкурса на тема „Моят свят без насилие“ за есе и рисунка обявяват от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Стара Загора.

Началото бе дадено в парк „Пети октомври“ днес, където 30 деца, участници в програмата от различни старозагорски училища, с различен социален статус и етнос рисуваха на асфалта под надслов „Моят свят без насилие“.

Всеки ученик може да избере в кое от двете направления – есе или рисунка,  да покаже мирния си светоглед. Изискванията за участниците, които ще пишат есе са: да e написано на български език; да е авторско; с обем от 1 до 2 печатни страници. Авторите ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 12 до 15 години и от 16 до 18 години. Учениците могат да представят само по една разработка до 25 септември.

В три възрастови категории ще се състезават художествените творби по темата - от 8 до 11 години, от 12 до 15 години и от 16 до 18 години. Срокът отново е 25 септември. Единственото изискване е рисунката да бъде във формат 35/50 см. Всеки участник може да се включи с до три произведения, с техника по свой избор.

Специално жури ще разгледа получените творби и ще връчи награди във всяка една от възрастовите групи и категории.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама