Кръстьо Кръстев - Маймуната остава в ареста /обновена/

16:55, 02 юли 15 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Хасково не уважи искането на Кръстьо Кръстев, по прякор Маймуната, да напусне ареста. Това се случи днес след четиричасово заседание. Хасковският бизнесмен бе задържан за побоя на Великден, когато бе пребит Борислав Марков – Тока. В килията като физически извършител попадна и Емил Митев – Фуджито. След седмица Тока почина, а от прокуратурата съобщиха, че подбудител е Кръстев. И той, и Фуджито останаха в ареста с мярка за неотклонение – задържане под стража.

Днес Кръстев поиска от съда да му измени мярката за неотклонение в по-лека. Това обаче не се случи, защото според дежурният съдия Йонко Георгиев, тя е обективна и към момента.

В залата прокурорът по делото Петър Мидов разкри част от събраните специални разузнавателни средства. По думите му разговорите по телефоните доказвали тезата на държавното обвинение. В един от телефонните разговори Кръстев казва: “Бийте го, ще има и хонорар”, стана ясно в съдебната зала.

Борислав Марков имал борч от 1500 лв., като 1000 от тях върнал вечерта преди мелето. Според прокурора обаче побоят е бил не заради парите, а заради желанието на Къньо Маймуната да унижи публично Борислав, задето не му показва нужното почитание.

Двамата защитници на Кръстев развиха друга гледна точка за случилото се на Великден, когато бе пребит Тока. Според адвокатите Кръстев не е съпричастен към случая, а само Фуджито, който имал стара вражда с Борислав Марков. По думите на защитата двамата се скарали заради жена, която вече е била разпитана.

Според адвокатът на Кръстев, Милен Тенев използваните специални разузнавателни средства са били разрешени по друго разследване и те не можели да се използват в момента.

Източници на Topnovini.bg разкриха, че полицаи са разработвали Фуджито за наркотици и след побоя в дискотеката, телефонът му е бил на подслушване. Запознати твърдят, че минути след престъплението е имало разговор между Маймуната и Фуджито, който е известен в криминалния свят и с прякора си Лудото.

Съдии обясниха пред наш репортер, че няма никаква пречка срс-тата да се използват и по делото за смъртта на Тока.

„Кръстев беше демонизиран и представен като най-големият злодей в Хасково”, казаха още защитниците.

Прокурорът пък посочи, че обвинението изобщо не е разколебано и настоя хасковският бизнесмен да остане в килията.

При прочитането на решението, адвокатът Милен Тенев влезе в пререкание с дежурния съдия.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама