СК „Хаджи Димитър” с нова титла и бронз от Балканиадата по джудо

16:59, 02 юли 15 / Спорт 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова балканска титла и бронзово отличие  прибави в актива си СК по джудо „Хаджи Димитър” – Сливен. В шампионата на полуострова за кадети, който се проведе в Забляк /Черна гора/, участваха девет държави. За България от сливенския клуб се състезаваха 4-ма джудисти.

Победител в категория до 34 кг. стана Валентин Бонев, а на трето място се класира Диян Марков при 42-килограмовите. Махди Влаховски и Иван Стефанов се състезаваха в една категория – до 38 кг., където заеха съответно 5-та и 7-ма позиция.

Треньорът Стоян Велев изрази задоволството от представянето на състезателите си. „Първо голямо състезание за тях. Добро представяне и съответно имаме титла и бронз”, каза още Велев. Той добави, че са участвали максималния брой страни. Всички категории са били „пълни”, което е довело до още по-голяма конкуренция.

Следващото предизвикателство за СК по джудо „Хаджи Димитър” – Сливен е още утре. България е домакин на Европейското първенство по джудо до 18 г, а клубът ще се включи в надпреварата чрез Здравко Иванов. Сливналията ще представи страната в категория до 66 килограма, а по програма той излиза на татамито още утре, в първия състезателен ден.

Европейското първенство по джудо до 18 г. ще се проведе от 3 до 5 юли в зала „Арена Армеец” в София. България се включва общо със 17 състезатели (10 юноши и 7 девойки).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама