Галина Стоянова стана „Кмет на месеца”

17:08, 02 юли 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Казанлък Галина Стоянова спечели първото място в категорията „Общини с население над 20 000 души“ в поредното издание на конкурса "Кмет на месеца", съобщиха от Общината.

През  месец юни надпреварата бе на тема "Добра градска среда".

„В категорията "Общини с население над 20 000 души" съревнованието за челната позиция бе изключително оспорвано - между Галина Стоянова и кмета на Севлиево д-р Иван Иванов. На финала Галина Стоянова спечели с 11% повече от Иван Иванов – 42 срещу 31 на сто от гласувалите. Третата позиция остана за карловския кмет д-р Емил Кабаиванов.

По схема „Зелена и достъпна градска среда” община Казанлък осъществи мащабния проект за основна реконструкция на парковете „Розариум” и „Тюлбето”.

В национален мащаб реализацията на икономии по Оперативна програма „Регионално развитие“ даде възможност със спестения ресурс да бъдат финансирани допълнителни обекти по схема „Зелена и достъпна градска среда“. Община Казанлък ще изпълни два такива обекта върху 3 площадки.

Първият е облагородяване на пространство на ул. „Бузлуджа“, където ще се изгради спортно игрище, детска площадка, площадка за фитнес на открито и ще бъдат асфалтирани алеите, ще се създаде и парк на ул. „Петко Д. Петков“. Вторият допълнителен обект е спортна площадка северно от Младежкия дом. Тук ще бъдат изградени съоръжения за пързаляне с байкове и скейтборди и изкуствени стени за катерене.

Стойността на двата обекта е 867 879,52 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама