Двама сливналии са задържани за обири край морето

17:22, 02 юли 15 25 905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама криминално проявени и осъждани мъже от Сливен задържаха полицаите от РУ-Несебър. Това са 23-годишният Мартин Киров и негов авер на същата възраст с инициали П. Я., който е привлечен в качеството му на свидетел, поясниха от полицията в Бургас.

Киров е обвинен в извършването на четири кражби през изминалия месец. На 18 юни той отмъкнал цялостното обзавеждане от апартамент, разположен в жилищна сграда „Ирис” в Слънчев бряг, собственост на 63-годишна жена от Казанлък. От там отнел ъглов бар, телевизор, ъглов диван, холова маса, кухненски шкафчета, тостер, мокровълнова печка, електрически котлон, абсорбатор, хладилник, пералня, осветителни тела, два стола, две картини, две смесителни батериии, спалня, гардероб, ракла и нощни шкафчета.

На 26 юни сливналията извършил две кражби. Първо задигнал два преносими компютъра от апартамент в общежитието „Лале” в Слънчев бряг, обитаван от 20-годишна жена от Лом. След това повторил „упражнението” и в апартамент в комплекс „Селена” в курорта, откъдето се сдобил с лаптоп и неустановено количество златни накити и бижута.

Четвъртата кражба е станала на 27 юни в апартамент, разположен в комплекс „Компас” в Свети Влас. Криминално проявеният отнел два преносими компютъра, сумата от около 200 лв. и две машинки за подстригване, собственост на 25-годишен негов съгражданин.

Местонахождението на голяма част от инкриминираните вещи и златни накити е установено – те са намерени и иззети от различни лица в Несебър и Сливен.

Мартин Киров е привлечен като обвиняем на 1-ви юли и му е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок от 72 часа”. Той е приведен в бургаския затвор.

Другият сливналия П. Я. впоследствие е освободен, тъй като в качеството си на свидетел подпомогнал дейността по разкриване на престъпленията, извършвани от Киров.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама