Емил Кабаиванов на трето място в конкурса "Кмет на месеца"

17:31, 02 юли 15 / Любопитно 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов грабна третото място в категорията "Общини с население над 20 000 души" в поредното издание на конкурса "Кмет на месеца", публикувано на сайта kmeta.bg.

През месец юни надпреварата бе на тема "Добра градска среда".

В категорията "Общини с население над 20 000 души" първа стана кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Втори след нея е Иван Иванов – кмет на Севлиево. Третата позиция остана за карловския кмет Емил Кабаиванов, който събра 14% от виртуалния вот.

Една от причините за номинацията на кмета Карлово Емил Кабаиванов е тази, че там бе открит е нов парк пред стадион "Васил Левски" по проект на общината за зелена и достъпна градска среда. Той е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".

Новият парк пред стадиона е един от трите обекта, изградени по този проект, цялата му стойност е 4,5 млн. лева. Паркът е факт благодарение на проекта "Зелена и достъпна среда в град Карлово" на стойност около 5 млн. лв., финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013". Това е вторият подобен терен, в който се инвестират европейски пари.

Вторият парк е красив като първия, но е с малко по-различна насоченост – той е за активна почивка. Децата в Карлово вече се радват и на детските площадки, и на възможността да поиграят тенис на маса на открито.

Изграждане на две нови кръгови кръстовища – на изходите от Карлово към Бургас и София – както и основен ремонт на пътя Карлово – Баня и рехабилитация на пътя между с. Певците и с. Васил Левски са приоритетни теми, по които се работи в момента в Карлово.

В категорията "Общини с население под 20 000 души" кметицата на Хисаря остана на предпоследната четвърта позиция. Тя успя да събере едва 5% от виртуалния вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама