112 души в Хасковска област са наети по проект „Подкрепа за заетост“

18:14, 02 юли 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областна администрация Хасково назначи 112 души на работа за срок от 4 месеца по проект „Подкрепа за заетост“, осъществяващ се с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешки ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

Наетите лица са за осъществяване на превантивна дейност и вземане на мерки за защита от бедствия, както и заради предприемане на своевременни действия за предотвратяване на потенциален риск от наводнения.

112-те души са на минимална работна заплата и ще осъществяват своята дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Свиленград, Димитровград, Минерални бани, Стамболово, Ивайловград. 56 от тях са на длъжност „общ работник“, те ще почистват речни корита, ще изрязват храсти и дървета, ще попълват нарушени участъци от диги и т.н.

46 от наетите лица са на длъжност „работник поддръжка на пътища“, а в дейността им е включено рязане на ниски храсти и треви, почистване на канавки, шахти и водостоци от отпадъци и др. Останалите 10 лица са работници по поддръжка на сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама