Цвета Караянчева: В Кърджали ще има балотаж

19:43, 02 юли 15 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Убедена съм, че в Кърджали ще има балотаж,“ заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в студиото на „Още от деня“ по БНТ и добави „Заявявам, че която и сила да отиде на балотажа, освен ДПС ние ще я подкрепим. Това е решението на ГЕРБ.“

Караянчева коментира още, че се прави всичко възможно да се пресече изборния туризъм. Тя е уверена, че в момента има консенсус между всички политически сили и се правят сериозни стъпки в тази посока.

"Сега върви промяна в Закона за гражданската регистрация. Радвам се, че всички депутати в комисията гласуваха "за" промените. След влизането му в сила ще се направят проверки на местата където има съсредоточени много хора на определени адреси.“

Караянчева увери, че проверката на регистрациите ще продължи в рамките на месец, до края на август и ще обхване периода от 1 юни 2104 до 30 април 2015 г.

„Ще бъдат заличени от списъците на ГРАО регистрациите на лица, за които е доказано, че не са живеели там. Гражданите, които имат настоящ адрес в чужбина трябва да отидат да го обявят в кметството. Например в Кърджали по постоянен адрес има регистрирани 350 хил. души, а по настоящ 150 хил. Това означава, че тези хора реално не живеят там,“ каза още депутатът от ГЕРБ.

Караянчева коментира и съдебната реформа.

„Не мисля че има разнобой между ГЕРБ и РБ“, лаконична беше тя. „Подкрепяме реформата. Подкрепихме и стратегията“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама