Продължават рекордно високите температури в Европа

22:55, 02 юли 15 / Свят 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават необичайните жеги в Западна Европа. Нови температурни рекорди бяха измерени във Франция и Великобритания. Английските депутати заседаваха без сака въпреки протокола.

Температурата в Париж достигна 39,7 градуса. Това е най-високата регистрирана във френската столица юлска температура от 1947 година и втора най-висока откакто е започнало отчитането през 1873-та. Френските метеоролози очакват горещините да се задържат до следващата седмица.

Нов температурен рекорд за юли беше измерен и на летище Хийтроу в Лондон, където живакът достигна 36,7 градуса. Според британските синоптици това е бил най-горещият юлски ден в страната, откакто се води статистика. Жегата оказа влияние и върху етикета в британския парламент, където на депутатите вчера беше разрешено да заседават без задължителните сака.

Испания се готви да посрещне нов горещ фронт от утре, който според синоптиците ще продължи поне девет дни и ще обхване и други европейски страни – Франция, Германия, Италия, южната част на Швеция и Полша. Вчера в Кордоба, в южната част на страната, температурата достигна до 47 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама