120 нуждаещи се в община Лозница ще получават топъл обяд по проект

07:48, 04 юли 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 120 социално слаби от община Лозница ще получават топъл обяд до края на септември по проект, финансиран от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се, съобщиха от местната управа.

Договорът за изпълнение на проекта "Осигуряване на топъл обяд" е подписан с Агенцията за социално подпомагане и услугата вече се предоставя. Основната дейност на проекта е предоставяне на топъл обяд /първо, второ и хляб/ всеки работен ден. Проектът е на стойност 30 718,80 лева, като 5% от тях са режийните разходи. Стойността на един храноден за един кандидат-потребител от целевата група се определя в размер на 2.30 лв. на лице за ден.

Целевата група обхваща лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход, неосигурени, самотно живеещи, скитащи и бездомни .   

Списъците на възможните ползватели на социалната услугата са предоставени от Агенцията по заетостта, а окончателният подбор е направен от общинска комисия, определена със заповед на кмета на община Лозница Айхан Хашимов.

Финансирането на програмата по националния проект „Обществена трапезария ” приключи през април и следва да стартира отново през октомври. Така с финансирането от Фонда за европейско подпомагане ще се покрие периода от май до септември и ще има топъл обяд за най-нуждаещите се, допълват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама