Изкачваме скоростно „Халката”, има и награди

07:53, 04 юли 15 / Спорт 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третото скоростно изкачване до м.„Халката” ще стартира днес от 10 часа в началото на пешеходен маршрут водещ към природен феномен „Халката”/долна лифтена станция/. Изкачването е част от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто”, и ще подкрепи каузата на Фонда за обновяването на параклиса „Свети Мина” в град Сливен..

За участие се очакват всички любители на спорта, туризма и природата. Целта на проявата е да се популяризира и дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за талантливи деца и младежи, както и предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен. Създаване на условия за развитие на масовият туризъм сред гражданите на Сливен.

Право на участие имат всички физически здрави лица на възраст над 13 години (може и по-малки деца с придружители). Всички регистрирали се за участие ще бъдат разделени в четири възрастови групи -от пети до осми клас; от девети до дванадесети клас; над 12 клас и третата възраст.

Участниците разделени в съответните групи стартират от долна лифтена станция и финишират на „Халката”. Всички се движат по един и същ маршрут, предварително определен. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 10-15 минути. Първите качили се състезатели слизат до долна лифтена станция по друг маршрут /така че да не пречат на участниците в изкачването/.

Регистрацията за участие е  до 09:45 ч. при съдиите на състезанието на старта.

Всички участници в надпреварата ще получат отлечителни стикери за участие с надпис „Обществен дарителски фонд Сливен”. За първите трима участници по групи в надпреварата са предвидени медали /индивидуално/ за най-бързия участник. Всички останали участници ще получат грамоти за участие в надпреварата, а за най-добро групово участие ще бъде връчена и торта „Халката“. Ще бъдат наградени най-младия и най-възрастен участници.

Награждаването се извършва на долна лифтена станция, след приключване на състезанието. За всички участници е осигурена минерална вода.

 Партньори на събитието са: ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК, Община Сливен,  и Фондация «Работилница за граждански инициативи».

Събраните средства по време на инициативата „Срещи с Доброто” ще подкрепят кампанията на Фонда за набиране на средства за обновяването на параклиса „Св. Мина” в квартал „Ново село”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама