Канят пострадали при наводнението и доброволци на молебен

08:06, 04 юли 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествен благодарствен молебен за здраве и благополучие на всички граждани и благословия над Добрич ще бъде отслужен в неделя от 12 ч. в храм "Света Троица". Инициатива е на граждани, които пострадаха при наводнението миналата година.

В създадената група в социалната мрежа Димитричка Бербенкова  кани всички пострадали от потопа, както и всички, които са помагали под една или друга форма, да вземат участие в молебена.

„Потоп! Цяла година вече тази дума кънти в главите ни, разкъсва душите ни, руши здравето ни. Цяла година безсънни нощи и страх да не се повтори злото. Цяла година на безнадеждност и отчаяние, защото в страната ни има много безстопанствени язовири, други са лошо стопанисвани и може да се повтори 19 юни. Ние всички знаем, че в бедите сме сами. И не съвсем...”, заявява Бербенкова.

„Има и хора, които мислят и действат като истински християни и Велики Българи - хората, които веднага се включиха да помагат - доброволците от гр. Добрич и страната. Истинските хора на България. Деца, ученици, студенти, учители, анонимни дарители - цветът на нацията. Съхранили в себе си великите човешки ценности - доброта, любов, щедрост, съчувствие. Те влязоха неканени тихо в домовете ни и ги чистеха от вонящата смрад. Помагаха ни да преодолеем по-леко бедата, бяха до нас, подадоха ни ръка”, казва още Димитричка Бербенкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама