Бивши вътрешни министри защитиха Румяна Бъчварова

10:09, 04 юли 15 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма основание да се иска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Тя се справя с предизвикателствата в МВР. Синдикатите не могат да правят политически искания. Това заяви Йордан Соколов, вътрешен министър в правителството на Филип Димитров, в ефира на бТВ.  

Другият гост в предаването Румен Петков, вътрешен министър в правителството „Станишев“, атакува думите на Мая Манолова (БСП), която заяви, че Румяна Бъчварова не е "пилотът в самолета" на МВР, а е само стюардеса. „Не е редно Манолова да говори за сюардеса в самолета и не знам какво доведе до това да се иска оставката на Бъчварова“, каза Петков.

По думите му няма и три месеца от управлението й и са започнали да й се катерят по гърба. Според Румен Петков нещата са стигнали много далеч, когато кадровата политика се определя от синдикатите.

Относно недоверието на гражданите към системата на вътрешните работи Соколов обясни, че това не е от сега, а е наследство, с което сегашното ръководството трябва да се бори.

Този голям спад се получил в предишното правителство на Пламен Орешарски.

„Служителите на МВР не бяха изпратени да пазят границата ни с Турция, а трябваше да подпират едно незаконно поставено съоръжение пред Народното събрание“, отбеляза бившият министър Соколов. По думите му тогава синдикатите не са чувствали обидени и употребени.

Йордан Соколов посъветва синдикатите на МВР, когато излизат с основателни искания за обновяване на материалната си база, да се вгледат в ДАНС. „Не мога да приема, че в 21-ви век в една държава-членка на ЕС заплатите, на който и да е, може да са държавна тайна“, посочи Соколов.

По думите му се говорило, че служителите в ДАНС получават два пъти по-големи заплати от колегите си в МВР, а работата им е в пъти по-неефективна.

Румен Петков също отчете като грешка управлението в ДАНС. Според него това не е държавнически подход. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама