Панов: Липсата на планиране е основният проблем на професионалното образование в община Велико Търново

10:19, 04 юли 15 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липсата на планиране е основният проблем на професионалното образование в община Велико Търново, смята градоначалникът Даниел Панов. Това е било и една от основните теми, които са обсъдени по време на посещението на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов в Брюксел, каза самият той пред журналисти. 

Той добави, че съвместно с евродепутатът Ева Паунова е обсъдено и ще бъде изготвен анализ на професионалното образование в общината. „Липсата на планиране  е основният проблем и аз съм споменавал това нееднократно и то пред различните правителства, в чиито дискусии за образованието съм имал възможност да участвам”, каза кметът. Той подчерта, че в региона има предприятия, които имат огромен недостиг на работници.

Те са част основно от леката и хранително-вкусовата промишленост. „Ако има едно планиране в професионалното образование, например предприятията, които произвеждат вафли и сладкарски изделия и такава специалност бъде открита в Професионалната гимназия по туризъм, тогава тези кадри, които завършват тази специалност, директно ще могат да започнат работа.

Освен това те ще могат да карат и училищните си стажове в тези предприятия”, допълни кметът. По думите му, анализът, който ще бъде подготвен, ще даде възможност да се направи сериозно планиране в професионалното обучение още през учебната 2016/2017 година.

Той допълни и, че по време на посещението в Брюксел са направени и контакти със сътрудниците на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама