Укрепиха моста на р. Тунджа при село Розово

10:49, 04 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мостът на река Тунджа до село Розово е укрепен, съобщиха от община Казанлък. Проектиран е и изграден праг на реката след моста Казанлък -Розово.

Хидротехническото съоръжение трябва да предпазва устоите на моста, който се издига над р. Тунджа, на близо 1 км северно от с. Розово и 6 км южно от Казанлък.

Мостът е на повече от 40 години. В този участък от река Тунджа главните водопритоци са р. Копринка, р. Бузовградска и р. Крънска, постъпват и допълнителни водни количества от яз. „Копринка“.

Поради установените ерозионни процеси в речното легло и изместване на коритото на реката в зоната пред и след моста, които застрашават съоръжението, се предприемат действия за укрепване устоите на моста чрез изграждане на праг на реката. С него се постига прекратяване на дънната ерозия и възстановяване на част от отнесените наноси непосредствено след моста, което възстановява стабилността на устоите му.

 Строителството е извършено от „ВиК“  Стара Загора, след проведена обществена поръчка за избор на изпълнител. Финансовите средства за изграждане на обекта са в размер на 124 197 лв. и са от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама