Паркинг за 25 места "изниква" за 50 дни на мястото на бившите казарми на Пети Дунавски полк

11:34, 04 юли 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 50 дни трябва да е готов новия открит обществен паркинг, който ще се изгражда на мястото на бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк в централната част на Русе, научи Topnovini.bg.

Както вече съобщихме, през май т.г. Общински съвет одобри корекция на Бюджет 2015, която отпусна 90 000 лв. за необходимите строително-ремонтни дейности.

С реализация на проекта ще се обособят 25 паркоместа за леки автомобили, две от които за инвалиди. Около паркинга ще се оформят пешеходни тротоари, като се запазва съществуващата дървесна растителност. Отводняване на обекта ще е с три дъждоприемни оттока, заустени в градската канализационна мрежа. Проектирани са асфалтобетонова настилка за паркинга и армиран бетон за тротоарите.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности ще е русенската фирма, печелила редица поръчки за ремонт на общинска пътна мрежа в региона, "Пътинженеринг" АД, представлявана от Емил Петров Кирчев и Валентин Боянов Върбанов. Тя е единствен допуснат участник след обявена публична покана. Сключеният договор е за 89 998.49 лв. с ДДС.

Дружеството е правоприемник на "Пътинженеринг" ООД - печелило общински поръчки в Русенско от 8 години насам и част от "Монолитпътконсулт груп", в който си партнира с "Инжконсултпроект“ ООД от Варна, "Монолит“ АД от Хасково и „Джи Ти Ер груп“ ЕООД с управител и собственик Пламен Атанасов Цветков от Русе. Обединението е заето с проектиране и реконструкция на кръговото движение по "Липник", доизграждане на пешеходен подлез в района и обособяване на лента за движение на автобуси по бул. "Цар Освободител". Договорът за поръчката е за 8 762 697.82 лв. без ДДС и е сключен на 14 април 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама