Десетки пловдивчани издигнаха хвърчила в помощ на бездомните животни (снимки)

12:06, 04 юли 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С издигане на шарени хвърчила в небето край Младежкия хълм пловдивчани подкрепиха днес бездомните животни. Десетки хора дойдоха с децата и кучетата си, за да дадат своя принос в благотворителната акция, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Инициативата е на "Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол", "Интеракт клуб Пловдив - Филипопол" и доброволческата фондация за защита на животните Animal Hope Bulgaria - Пловдив.

"Правим тази акция за пръв път. Решихме да подкрепим бездомните животни - болни, изоставени, защото лечението и организацията на настаняването им са доста скъпи", обясни Теодор Трифонов, активист и бивш президент на "Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол".

Проблемът с бездомните животни в Пловдив е доста наболял, сподели още Теодор. Има много кучета, изключително голяма е популацията на бездомни котки. Доброволците, които поемат грижите за тях, са се нагърбили с тежка задача и трябва финансово да бъдат подпомогнати, убеден е той.

Благотворителната акция се превърна и в непринуден празник в почивния съботен ден. Най-много, естествено, се радваха децата, които издигаха пъстрите хвърчила. Макар и отдавна пораснали, родителите също си припомниха безгрижните години на детството, тичайки след летящите символи на свободата и добротата.

Средствата, събрани от днешната инициатива, ще бъдат предоставени на Animal Hope за покриване разходите по лечението, храната и всякакви грижи за бездомните животни.

Доброволците от организацията се грижат за около 60 кучета и други безпризорни животинки. Организаторите са категорични, че ще продължат с провеждането на такива благотворителни инициативи, защото има хиляди нуждаещи се животни.

А и защото именно отношението ни към тях, изоставени и изпаднали в беда, издава доколко сме склонни да приемем и да се погрижим за всяко същество, което очаква помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама