Варуфакис за кредиторите: Терористи, които искат да унижат гърците

12:30, 04 юли 15 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцкият финансов министър разкритикува остро кредиторите на страната. Той ги обвини в тероризъм спрямо народа му, като дори обяви, че се опитват да унижат гърците с действията си от последните седмици.

В интервю за испанския вестник „Мундо“ Варуфакис изразява несъгласието си от затварянето на банките в страната за една седмица. Според него кредиторите са ги принудили да направят това, за да накарат хората да се страхуват.

Тъй като не постигна споразумение с кредиторите за продължаване на финансовата спасителна програма и след 30 юни, правителството на Гърция обяви затваряне на банките и контрол на капиталите до 6 юли. Утре, 5 юли, пък е така чаканият референдум, в който гърците ще се произнесат дали са съгласни с последните предложения на кредиторите. Премиерът Алексис Ципрса открито призова народа си да гласува отрицателно.

По думите на Варуфакис банките в страната ще отворят в понеделник и независимо какви ще са резултатите на референдума, споразумение с кредиторите ще има.

„Европа има нужда от споразумение, Гърция има нужда от споразумение, така че ще постигнем споразумение“, лаконичен беше министърът.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама