Над 300 ротарианци от страната се събират в Плевен

13:39, 04 юли 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 ротарианци от цялата страна се събират днес в Плевен. Поводът е откриването на новата Ротарианска година, която започва на 1 юли.

Това съобщи на брифинг в пресклуба на БТА Нина Митева, избрана през следващите 12 месеца да бъде Дистрикт Гуверньор на Ротари България за 2015-2016. Заедно с нея в срещата с медиите участваха президентът на Ротари клуб Плевен Калин Христов, пастпрезидентът Пламен Маринов, представена бе и Ралица Борисова, новият президент на младежката организация „Ротаракт“ за Плевен.

От 17:00 часа днес в художествена галерия „Илия Бешков“ ще започне концерт на Плевенска филхармония, с който ще бъде открито събитието на ротарианците. В 18 часа ще започне и церемонията по предаване на огърлицата на новия Дистрикт Гуверньор. В Плевен ще бъдат предадени и огърлиците на новоизбраните президенти на клубове в страната, които са решили това да се случи именно в града ни.

Нина Митева посочи някои от големите проекти, реализирани в страната с подкрепата на ротарианците. Те са основно в областта на майчиното и детското здравеопазване, образованието, обучението на млади лекари и т.н.

Целта на нашите проекти е да променят към добро човешки животи и устойчиво да променят местните общности, коментира Митева.

Конкретно за Плевен сред интересните проекти, които предстоят да бъдат реализирани е монтиране на аудиосистема за озвучаване на площад „Възраждане“. Стойността на инвестицията е 15 000 лв. като идеята е освен мелодии на определен кръгъл час от часовника да звучат и незабравимите песни на Емил Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама