Менда Стоянова: Не е сигуро, че ЕЦБ ще ни отпусне финансова помощ

15:24, 04 юли 15 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информацията, че Европейската централна банка е готова да отпусне финансова помощ на България, все още не е потвърдена. Това заяви председателят на парламентраната бюджетна комисия Менда Стоянова пред радио „Фокус“.

Вчера американската компания „Блумбърг“ обяви, че страната ни може да бъде подпомогната от ЕЦБ заради кризата в Гърция. Подобна помощ могат да получат и други страни в региона.

Според Стоянова, ако това наистина се случи, няма нищо лошо в него, тъй като е нормално Европейската централна банка да следи кризата в Гърция и да търси всякакви възможни последици и рискове, до които тя може да доведе. Стоянова за пореден път подчерта, че няма риск за българската финансова и банкова система заради гръцката криза.

Към момента всички родни банки с гръцки собственици са в отлично финансово състояние. Тя все пак посочи къде могат да се появят проблеми, свързани с кризата.

„Българският бизнес, който има взаимоотношения с гръцки фирми, най-вече износ и внос, сигурно ще бъде засегнат. Сериозен сигнал за това е приемането на правила за облагане на целия внос в Гърция с данък от 26 % преди около месец“, уточни Менда Стоянова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама