Варненци регулират светофарни уредби в Русе

16:28, 04 юли 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската фирма "Инжконсултпроект" ООД спечели обществената поръчка за разработване на цикли за синхронизация на 3 светофарни уредби по протежението на булевард "Цар Освободител" в Русе.

Дейностите са част от проекта за "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе".

Същата фирма с управител инж. Иван Колелиев участва и в изпълнението на други дейности по 30-милионния проект. Тя е част от консорциума "Монолитпътконсулт груп", в който си партнира с "Пътинженеринг“ ООД от Русе, "Монолит“ АД от Хасково и „Джи Ти Ер груп“ ЕООД с управител и собственик Пламен Атанасов Цветков от Русе, заел се с проектиране и реконструкция на кръговото движение по "Липник", доизграждане на пешеходен подлез в района и обособяване на лента за движение на автобуси по бул. "Цар Освободител". Договорът за поръчката е за 8 762 697.82 лв. без ДДС и е сключен на 14 април 2014 г.

"Инжконсултпроект" ООД обследва и пътната настилка в участъците, в които се изработват първите километри от велосипедната мрежа в Русе.

Варненци следва да изготвят три циклограми за кръстовищата на бул. "Цар Освободител" с бул. "Съединение", с ул. "Шипка" и с бул. "Христо Ботев". По този начин се цели подобряване на пропускателната способност, организацията на движение и мобилността по булеварда и прилежащите територии, намаляване на задръстванията и подобряване на безопасността в транспорта, уточняват от Община Русе.

Предвижда се изготвяне на нов режим за управление на светофарите уредби с три фиксирани програми, съответстващи на измерените интензивности на движението на съответните кръстовища и синхорнизирането на отделните режими в обща "зелена вълна", съобразени с възможностите на наличните контролери за всяко кръстовище.

29 880 лв. с ДДС е стойността на договора, а срокът за изпълнение 2 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама