Лятна бригада осигурява заетост на студенти в община Завет

08:16, 05 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет младежи ще работят това лято на организираната от община Завет студентска бригада. Тя ще започне на 10 юли и ще продължи до 10 септември, съобщи кметът на общината Ахтер Велиев.

Бригадата се провежда за първа година и се финансира изцяло с общински средства. Броят на местата е определен с решение на Общинския съвет, в рамките на плануваните по бюджета на общината средства.

Инициативата цели осигуряване на заетост за бъдещите висшисти, подпомагането им в първите крачки към пазара на труда и придобиването на трудови навици, създаване на умения и знания у тях, които да могат да приложат в бъдеще в реална работна среда. Така също лятната бригада ще даде възможност на студентите да заработят лични средства, с които да си помогнат за новата учебна година.

Кандидатите, изявили желание да се включат в кампанията, са били 15, като одобрените след интервю са десет - трима младежи и седем девойки. Шестима от тях са от град Завет, двама от село Брестовене и по един от Веселец и Прелез.

В продължение на два месеца студентите ще бъдат ангажирани с дейности по озеленяване, поддържане на изградените зелени площи и детски и спортни площадки, както и благоустрояване на населените места в общината. В Завет студентите под ръководството на наставник ще отговарят и за спортните мероприятия, които ще се провеждат в новата спортна зала в града.

За положения труд младежите ще получават месечно възнаграждение в размер на 380 лева, като времето, през което ще работят ще се зачита за трудов и осигурителен стаж. Работното им време ще е шест часа, с възможност за гъвкаво време при взаимно съгласие, по предварително съгласуван график между студента и наставника.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама