Инфо ден за новите схемите „Активни“ и „Ново работно място 2015” организираха във В. Търново

12:23, 05 юли 15 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационен ден за новите схемите „Активни“ и „Ново работно място 2015“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. организираха във Велико Търново. "Като цяло процентът на безработицата в Област Велико Търново към месец май, 2015 г. е сравнително малък - 9.6%, сравнение с месец май 2014 г., той е с един пункт по-малко. 

Въпреки това този коефициент не дава реална представа, тъй като за община Велико Търново той е 5%, а за Община Златарица е над 40%. Темата е много актуална и присъствието на толкова специалисти е гаранция, че този форум ще има успех", каза при откриването на събитието областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.

Двете стартиращи схеми са по Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.  Схема „Активни“ има за цел мотивиране и интеграция на безработни младежи до 29-годишна възраст, които не учат, не си търсят работа и не са регистрирани в бюрата по труда.

Предвидени са и последващи дейности за включване в заетост, обучение или връщане в образование. По схемата могат да кандидатстват неправителствени организации, посреднически организации на пазара на труда, центрове за професионално обучение и професионално ориентиране, социални партньори, общини и работодатели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама