Георги Костов: Oще нямаме резултати от разследването на убийството в Борисовата градина

12:45, 05 юли 15 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Разследването и с ваша помощ вървеше онлайн. В момента продължават процесуално-следствените действия. Извършват се всички необходими такива. Когато стане възможно, фактите и обстоятелствата по тези досъдебни производства за убийството в Борисовата градина и това на работникът на автомагистрала "Струма", да станат обществено достояние, те ще станат. Съответната прокуратура ще излезе с изявление".

Това каза пред пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов, предаде репортер на София Topnovini.bg

Той посочи, че лицето, което се вижда на записите от камерите при Борисовата градина, не било заподозряно лице, а лице оперативно значимо и относимо към извършеното престъпление.

"За съжаление, към момента лицето не е установено, всички подадени сигнали от граждани са отработени без резултат. Лицето е с неустановена самоличност. Предприели сме множество действия, включително ползваме технически възможности на партньорски служби с цел получаване по-добра визуализация на записите от камерите, които имаме. Имаме ли резултат, веднага ще го разпространим ", увери Костов.

Във връзка с убийството на работника на АМ "Струма", главният секретар заяви, че предположенията запазва за себе си.

"Всички версии за неговото местопребиваване са с еднаква тежест и се проверяват по еднакъв начин. Важно е, когато има извършено престъпление или нарушение всеки да получи заслужаващото наказание. Важно е присъдата да дойде максимално бързо, но още по-важно е тя да е справедлива", посочи Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама