Сотир Цацаров: С логиката на зрелия Ленин реформи не се правят

18:26, 05 юли 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Който не е с нас, е против нас не е логиката дори на ранния Ленин, това е логиката на късния Ленин. С логиката на зрелия Ленин реформи не се правят” заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред Канал 3.

Според него някои политически партии и отделни политически индивиди експлоатират темата за съдебна реформа- правят го заради собствената си популярност и само и само за микрофоните.

По думите му колкото столове в заседателната зала, толкова и идеи. „За момента стигането до единно становище ми се струва невъзможно”, посочи обаче той.

На въпрос кой трябва да е водещ в съдебната реформа, той обясни, че няма значение кой представител и на коя власт. „Ако всички имат разум, прагматизъм и могат да си сложат ръка на сърцето и да кажат, че не го правят, за да сменят едни, за да постигнат своите цели, за да вдигнат високо знамето на реформата, защото без те да се помръднат, това ще им донесе повечко гласове на местните избори. Е, тогава страната ще спечели”, каза още главният прокурор.  

Прокуратурата  вече се обяви срещу готвените промени в Конституцията и промените в Закона за съдебната власт, предложени от правосъдния министър Христо Иванов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама