Първи резултати: Гърция отговори с "не" на референдума

19:24, 05 юли 15 / Свят 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Между 49 и 54 процента от гърците са отговорили с "не" на референдума днес, докато между 45 и 50 процента са гласували с "да". Това сочат първите предварителни резултати от екзит половете на социологическите агенции, предадоха световните медии. 

Гърците отговориха на въпрос "Трябва ли предложението, представено от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд по време на срещата на Еврогрупата на 25 юни 2015 г., което съдържа две части, съставящи заедно цялостната им оферта, да бъде прието?"

Според проучване на агенция MRB за телевизия Star процентът на положителния вот е между 46 – 51 на сто и на негативния между 49 и 54 на сто, съобщава GRReporter.

Аагенция Marc за телевизия Alpha дава 45,5 – 50,5 на сто за отговор "да" и 49,5 – 54,5 на сто за отговор "не". Средните прогнози на агенцията са за 52 на сто в полза на отговор "не" и 48 на сто за отговор "да".

Резултатите на днешно проучване на агенция Metron Analysis за телевизия Antenna са 49 на сто за отговор "не" и 46 на сто за отговор "да". Нейната преценка за крайния резултат от вота е 52 – 54 на сто за отговор "не" и 46 – 50 на сто за отговор "да".

На въпроса „кой отговор ще получи мнозинството от гласовете” 51 на сто от участниците са отговорили "не", 37 на сто – отговор "да" и 12 на сто са заявили, че не знаят или не искат да отговорят.

Прогнозните данни за активността на избирателите надминава необходимите 40 на сто, които са необходими да бъде валиден референдумът.

Очаква се спешно заседание на гръцкото правителство, заедно с представители на централната банка и големите банки в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама