Туристите от Тунис се насочват към България, Испания и Гърция

22:33, 05 юли 15 / Любопитно 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейските туристи ще предпочетат за лятната си почивка по-безопасни дестинации като Испания, България и дори Гърция, страхувайки се за своята безопасност в Тунис, където въоръжен мъж уби десетки чужденци в курорта Сус, предаде Ройтерс.

За нападението, при което 38 туристи намериха смъртта си на 26 юни, пое отговорност „Ислямска държава”. Туристическият сектор в Тунис тъкмо се беше съвзел след безредиците по време на Арабската пролет и страната беше върнала популярността си на евтина дестинация за европейците.

За миналата година туристите, които са посетили страната, са били 2,8 млн., според официалната статистика, докато през 2010 г. посетителите са били 3,8 млн.

Много туристи, които вече са планирали почивката си в Тунис, се пренасочват в други дестинации, като според анализатори е малко вероятно те да предпочетат далечни дестинации като Малдивите, Карибите или Мексико, защото са по-скъпи и са насочени към различен сегмент туристи, отбелязва Ройтерс,  като цитира Анджело Росини от фирмата за маркетингови проучвания „Euromonitor”.

Най-много туристи с отказани резервации в хотелите в Тунис се очаква да се пренасочат към Испания, защото страната предлага ол инклузив пакети на прилични цени и добро качество.

България и Турция са алтернативни популярни дестинации. Двете балкански държави загубиха много от туристите си от Русия, поради икономическата криза там, отбелязва Ройтерс.  Гърция също е добър избор с топлия си климат и изгодните пакети, които предлагат хотелите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама