„ВиК” – Добрич избира нов доставчик на еленергия

08:42, 06 юли 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дружеството „Водоснабдяване и канализация” в Добрич провежда нова процедура за избор на доставчик на еленергия, съобщи управителят му инж. Петър Калчев. Срокът на предишния договор, който бе едногодишен, изтече през май. До сключването на нов договор еленергия ще се осигурява от предишния доставчик.

Тричленна комисия е разгледала представените оферти. Срокът за произнасяне, по закон, е до три месеца. Очаква се новият доставчик да стане ясен по-рано.

Инж. Калчев коментира пред Topnovini.bg, че договорът с електроразпределителното дружество ще е за срок от една година. При следващите обществени поръчки обаче ще бъде заложен по-дълъг срок на договора.

Комисията за конфликт на интереси е прекратила проверката по обвиненията за конфликт на интереси. Мотивът е, че липсват данни за нарушение на Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (ЗПУКИ).  Освен това, липсват данни за упражнени правомощия по служба в качеството му на управител на "ВиК".

Жалбата бе подадена от Светослав Сарафски и бе това, че при назначаването му за управител на „ВиК” ЕООД Калчев  се е водел управител и едноличен собственик на капитала на фирма „Екофлуид” ЕООД, в чийто предмет на дейност има и проектиране, изпълнение, експлоатация на водоснабдителни, канализационни, пречиствателни и други съоръжения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама